Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Psiholog: agitația de sărbători duce la epuizare

Publicat: miercuri, 4 Decembrie 2019 , ora 12.27
Sursa foto: Radio Timișoara
Sursa foto: Radio Timișoara

Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie, împlinire sufletească și dăruire.

Totuși, goana după cadouri, curățenia din casă și toată agitația din perioada sărbătorilor creează atât epuizare fizică, dar mai ales oboseală psihică.

Specialiștii spun că pentru a trece mai ușor peste agitația din preajma sărbătorilor de iarnă și a ne bucura mai mult, în loc să ne stresăm, ar trebui să ne planificăm din timp atât cadourile pentru cei dragi, cât și treburile casnice.

,,Foarte important este feedback ul. În momentul în care cei dragi nouă deschid cadoul și se citește pe fața lor bucuria, atunci și noi suntem împliniți. La aceste lucruri ar trebui să se rezume Crăciunul - la emoție și reuniunea cu cei dragi'' - a declarat pentru Radio România Brașov FM, psihologul clinician, Cătălin Gherasim

Pentru un echilibru psihic, în perioada următoare, psihologii ne sfătuiesc să ne reamintim că sărbătorile sunt, în primul rând, despre prezența alături de cei dragi și nu despre prețuri și în așa fel vom evita să nu intrăm în depresie.


Adina Milea