Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Rectificare bugetară votată în ultima ședință de plen a actualului Consiliul Județean

Publicat: vineri, 16 Octombrie 2020 , ora 17.34
Sursa foto Facebook
Sursa foto Facebook

În ședința Consiliului Județean de astăzi, ultima din actualul mandat, a fost votată rectificarea bugetară la nivelul județului Brașov.


Astfel, suma de peste 47 de milioane de lei a fost direcționată către Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav, unde sunt desfășurate ample lucrări.


Am luat de la capitolele în care nu au fost cheltuiți banii și am adus la capitolul aeroport, unde avem lucrări foarte multe care sunt executate. Am considerat de cuviință că nu este necesar să luăm bani din credit și am cheltuit din bugetul anului curent”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.



Totodată, consilierii județeni au aprobat achiziția de 460 de tablete și 200 de laptopuri pentru școlile speciale din județul Brașov.


Există un proiect în care avem eligibilitate și vom primi banii în proporție de 100%, fără nici un leu co-finanțare. Valoarea proiectului este de 1 milion de lei, iar proiectul este pregătit pentru a fi depus”, a adăugat Adrian Veștea.


Pe ordinea de zi de astăzi a fost trecută și rectificarea bugetului pentru gestionarea crizei sanitare Covid 19 în județul Brașov, în valoare de aproape 9,5 milioane de euro, bani pe care adminisitrația județeană îi va primi înapoi din fonduri europene în baza proiectului depus pe Programul Operațional Infrastructură Mare.

Camelia Vlad