Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Reparațiile de la Colegiul Național Unirea, departe de a fi încheiate

Publicat: miercuri, 10 Iulie 2019 , ora 16.45
Costel Mihai, viceprimar municipiul Brașov

Lucrările de reparații capitale la Corpul A al Colegiului Național Unirea sunt departe de a fi încheiate, deși în această lună ar fi trebuit  să se încheie, la un an de la începerea lor.

De fapt, lucrările sunt realizate în proporție de 10 la sută și, pentru că firma constructoare a întârziat foarte mult, contractul nu va fi prelungit. Ba mai mult, firma va fi sancționată legal și financiar.

Pentru aceste lucrări, însă, va trebui făcută o nouă licitație pentru desemnarea unui nou constructor. Municipalitatea speră că acestea vor fi încheiate până în vara anului viitor, astfel încât, elevii să intre în noul corp din anul școlar 2020-2021.

Contractul la Colegiul Unirea are o valoare de peste 6,6 milioane lei. 

Același contructor, însă, s-a ocupat și de lucrările de reabilitare și eficientizare energetică a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil”, unde, de asemenea, termenul de finalizare din contract nu a fost respectat, iar firma plătește municipalități pentru fiecare zi de întârziere. Ele sunt aproape gata, iar municipalitatea va face achiziția de mobilier, pentru care a și alocat deja banii. 

Contractul de la Colegiul de Informatică a avut o valoare de peste 4 milioane lei, 85% din finanțare venind printr-un program elvetiano-român.

Adina Chirvasă