ACUM:
17.10
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.03
Weekend împreună - Repriza a 2-a (continuare)

Știri din Brașov Înapoi

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov va primi medicamente pentru tratarea pacienților cu coronavirus

Publicat: marți, 24 Martie 2020 , ora 18.21
foto> Radio rom\nia Bra;ov FM
foto> Radio rom\nia Bra;ov FM
Peste 8.000 de pacienți din țară vor beneficia de tratament pentru COVID 19, după ce o compania biofarmaceutică și-a anunțat intenția de a dona Ministerului Sănătății aproximativ 4.000 cutii dintr-un medicament antiviral folosit în tratamentul pacienților infectați cu noul coronavirus. Donația se va realiza prin compania Ministerului Sănătății, Unifarm SA, iar medicamentele vor fi distribuite în cele 10 spitale desemnate în prima linie de tratare a pacienților, conform Planului Alb realizat de către Ministerul Sănătății. Printre beneficiare se numără și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.
Ministrul Sănătății, Victor Costache, salută și apreciază sprijinul venit din partea companiei AbbVie, acest medicament fiind folosit prima dată la Institutul Național de Boli Infecțioase -Matei Balș pentru tratarea pacienților infectați cu Covid-19.
Potrivit reprezentanților companiei farmaceutice, medicamentul donat ar fi un produs care poate fi folosit ca alternativă terapeutică în tratamentul pacienților depistați cu Covid-19, conform protocoalelor medicale așa cum au fost acestea elaborate și implementate de către societățile medicale de specialitate, în România. Medicamentul respective este indicat pentru tratamentul adulților, adolescenților și copiilor infectați cu virusul imunodeficienței umane (HIV-1).
Camelia Vlad