ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Spitalul modular din Brașov continuă să se confrunte cu o criză de personal

Publicat: miercuri, 16 Septembrie 2020 , ora 16.04
Sursa foto Radio România Brașov FM
Sursa foto Radio România Brașov FM

Chiar dacă a început activitatea de ceva vreme, spitalul modular din Brașov continuă să se confrunte cu o criză de personal.


Principalul motiv este de natură legală. Spitalul nu a putut organiza concurs pentru ocuparea posturilor până nu a primit toate aprobările necesare funcționării. În plus, este destul de dificil în această perioadă să se găsească personal calificat.


Angajăm. Din păcate mai durează un pic până îi aducem la un nivel corespunzător pentru o secție de ATI cu mari probleme din punct de vedere al pacienților celor care vin la noi”, a spus Cătălin Mișarcă, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Procesul de pregătire a personalului este unul de durată, astfel că va mai trece ceva vreme până când spitalul modular va putea funcționa la capacitate maximă.


În această dimineață, în secția de terapie intensivă a spitalului modular erau internate 8 persoane, toate din Brașov. Potrivit lui Cătălin Mișarcă, aici au mai fost internați în ultimele zile și pacienți din București și județe vecine cu Brașovul.  

Sorin Țârcă