Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise, acolo unde incidența cazurilor Covid este de la 3 la mie în sus

Publicat: miercuri, 14 Octombrie 2020 , ora 17.55

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în țara noastră, a decis, astăzi, Guvernul.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că masca de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile deschise, acolo unde incidența cazurilor covid-19 este de la 3 la mie în sus.


Raed Arafat a adăugat că în localitățile unde incidența este de la 0 până la 3 la mie, masca va fi obligatoriu purtată în spațiile aglomerate și în apropierea unităților de învățământ.

"Au rămas valabile prevederile care au stabilit că de la 0 la 1,5 la mie incidență, restaurantele, cafenelele, cinematografele - toate aceste entități vor funcționa cu 50% capacitate; între 1,5 la mie și 3 la mie cu 30% capacitate, iar mai mare decât 3 la mie atunci vor fi, din păcate, închise. Și a rămas și obligativitatea atestării personalului care lucrează în centrele rezidențiale o dată pe săptămână, prin grija direcțiilor de sănătate publică, și acest lucru este foarte important pentru protejarea persoanelor în vârstă sau persoanelor care sunt în centrele rezidențiale", a adăugat Raed Arafat.

Concluziile ședinței de Guvern de astăzi, aici:

Radio România Brașov FM