ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din actualitate Înapoi

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile deschise, acolo unde incidența cazurilor Covid este de la 3 la mie în sus

Publicat: miercuri, 14 Octombrie 2020 , ora 17.55

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile în țara noastră, a decis, astăzi, Guvernul.

Totodată, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a anunțat că masca de protecție va deveni obligatorie în toate spațiile deschise, acolo unde incidența cazurilor covid-19 este de la 3 la mie în sus.


Raed Arafat a adăugat că în localitățile unde incidența este de la 0 până la 3 la mie, masca va fi obligatoriu purtată în spațiile aglomerate și în apropierea unităților de învățământ.

"Au rămas valabile prevederile care au stabilit că de la 0 la 1,5 la mie incidență, restaurantele, cafenelele, cinematografele - toate aceste entități vor funcționa cu 50% capacitate; între 1,5 la mie și 3 la mie cu 30% capacitate, iar mai mare decât 3 la mie atunci vor fi, din păcate, închise. Și a rămas și obligativitatea atestării personalului care lucrează în centrele rezidențiale o dată pe săptămână, prin grija direcțiilor de sănătate publică, și acest lucru este foarte important pentru protejarea persoanelor în vârstă sau persoanelor care sunt în centrele rezidențiale", a adăugat Raed Arafat.

Concluziile ședinței de Guvern de astăzi, aici:

Radio România Brașov FM