Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Suport psihologic gratuit online, inclusiv pentru personalul medical

Publicat: marți, 24 Martie 2020 , ora 10.57

Asociația Psihologilor Atestați din România (APAR) a inițiat un proiect care are ca obiectiv oferirea de suport psihologic gratuit online tuturor românilor ce necesită un sprijin psihologic din cauza situației stresante în care ne aflăm cu toții prin starea de panică declanșată de pandemia cu virusul- COVID- 19. Printre noi, deja, sunt victime care sunt afectate psihic, numărul lor fiind în continuă creștere, spun psihologii.

Proiectul este susținut de un grup din care fac parte psihologi și psihoterapeuți din toată țara cu experiență profesională ce sunt certificați și atestați în domeniul practicării psihologiei.

Detalii aflăm de la psihologul Veronica Jardan, membru fondator al Asociației: "Consilierile psihologice oferite au ca obiective: consolidarea stării de bine psihică, echilibrarea stresului și panicii, liniștirea emoțională, mobilizarea și activarea resurselor interioare, managerierea adecvată a atacurilor de panică și a stărilor de anxietate".

Psihologii implicați în program sunt deschiși să-și ofere suportul profesional tuturor cadrelor medicale și persoanelor aflate în linia întâi în lupta pentru viețile celor ce sunt contaminați de acest virus.

"Consilierea psihologică se face individual, on line, în rețelele: what up, skype, hangouts/ messenger prin facebook sau instagram, după o programare prealabilă telefonică. Contactele telefonice pentru Coordonatorii Comunităților de Psihologi APAR la nivelul tuturor județelor țării și diasporă se găsesc pe pagiana APAR", a adăugat Veronica Jardan.

Pentru județul Brașov, programările se pot face la numărul de telefon 0751.515157. Mai multe despre acest proeict găsiți pe www.psihologii.ro

"Pe această cale vrem să facem un apel, către toți cetățenii, să respecte cu strictețe recomandările făcute de Departamentul pentru Situații de Urgență deoarece numai așa putem preveni răspândirea corona virusului și micșorarea numărul victimelor directe și indirecte răpuse de acest flagel. Să fim solidari! Împreuna pentru o lume mai bună", a încheiat coordonatorul proiectului.

Camelia Vlad