Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de amenzi pentru șoferii vitezomani

Publicat: marți, 19 Noiembrie 2019 , ora 12.06
Sursa foto: Radio Resita
Sursa foto: Radio Resita

Sute de șoferi care au apăsat prea tare pedala de accelerație au fost amendați de polițiștii brașoveni, săptămâna trecută.

Potrivit datelor oferite de Inspectoratul Județean de Poliție Brașov, oamenii legii au organizat, în perioada 13- 17 noiembrie, mai multe controale în trafic. Neregulile nu au întârziat să apară, astfel că polițiștii au aplicat peste 840 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare totală depășește 190 de mii de lei.

Aproape jumătate dintre șoferii amendați au fost sancționați pentru nerespectarea regimului legal de viteză. 38 de conducători auto s-au ales cu amendă pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, iar alți 23 pentru neacordare de prioritate pietoni.

Cu același prilej, au fost reținute peste o sută de permise de conducere. În același timp, oamenii legii au sancționat zeci de bicicliști și pietoni care nu au respectat regulile de circulație.

Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare pentru a-i depista și sancționa pe toți cei care încalcă legislația și pun, astfel, în pericol atât viața lor cât a celorlalți participanți la trafic. 

Monica Neacșu