Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tablete inteligente, pentru toți elevii din Prejmer

Publicat: marți, 30 Iunie 2020 , ora 12.54
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Elevii din localitatea brașoveană Prejmer primesc tablete, de la Primărie, pentru a putea participa la cursurile online. Este vorba de 1.154 de astfel de dispozitive, dotate cu acces nelimitat la internet care vor fi puse la dispoziția tuturor elevilor, de la micuții de clasă pregătitoare, până la adolescenții de clasa a XII-a și la cei care urmează cursurile la seral.

Decizia a fost luată de autoritățile locale, după ce, din cauza pandemiei de coronavirus, școala a trecut în mediul online, iar la Prejmer, mulți dintre elevi nu aveau dispozitivele necesare pentru a participa la cursuri.


Ne-am dat seama că mulți din comunitate din Prejmer nu au posibilitatea de a intra pe platforma online, motivat de faptul că nu au dispozitiv necesar la dispoziție și mulți dintre cei care aveau foloseau ba laptoul mamei, ba telefonul tatălui. Am considerat necesar să investim în educație, în tinerii din comunitate, în așa fel încât fiecare să aibă acces egal la învățătură”, a spus administratorul public al comunei Prejmer, Mihai Apafi.


Decizia, aprobată de Consiliul local Prejmer, este mai mult decât binevenită atât pentru elevi, cât și pentru profesori.


Pentru școală, ținând cont de faptul că în ultimul timp s-a pus din ce în ce mai mult problema activităților derulate online sau chiar numai online în perioada de urgență este un lucru foarte important pentru că asigură egalizarea șanselor pentru toți elevii, egalizare de șanse care este un element extrem de important pentru instituții și pentru comunitate în general”, a spus directorul școlii gimnaziale Prejmer, Sorin Mircea.


Procedura de achiziție a tabletelor pentru elevi a fost inițiată, de Primărie, pe site-ul electornic de achiziții publice, iar termenul de depunere a ofertelor este 13 iulie.


Monica Neacșu