Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tablouri animate, însoțite de muzică, o nouă experiență online, oferită de Biblioteca Județeană. Urmează și o carte de colorat pentru adulți

Publicat: marți, 27 Octombrie 2020 , ora 19.32
Sursa foto culorileorasului.weebly.com
Sursa foto culorileorasului.weebly.com

Tablouri animate, însoțite de muzică, o nouă experiență online, oferită de Biblioteca Județeană. Urmează și o carte de colorat pentru adulți

Tablouri cu imagini ce se mișcă și totul însoțit de muzică. Le puteți vedea într-o nouă experiență oferită de Biblioteca Județeană „George Barițiu”, la adresa culorileorasului.weebly.com.

Toate acestea propuse chiar azi, dar nu întâmplător. Pentru că astăzi sunt sărbătorite Ziua Mondială a Patrimoniului Audiovizual și Ziua Mondială a Animației, iar cei de la Bibliotecă vor să prezinte patrimoniul pe care îl au și altfel.

“Încercăm să prezentăm și patrimoniul pentru că avem și rolul acesta de comunicare a colecțiilor. Secția de artă are un patrimoniu foarte frumos de tablouri - încercăm să îl prezentăm publicului”, a spus directorul Bibliotecii Județene „George Barițiu”, Daniel Nazare.

Expoziția din online cuprinde doar 15 tablouri animate, în care veți recunoaște obiective precum Biserica Neagră, Aleea de După Ziduri, ba chiar și Biblioteca. Reprezintă doar o mică parte din colecția pe care a inițiat-o fosta bibliotecară Monica Andriesei, în urmă cu 20 de ani. În prezent, colecția numără peste 200 de tablouri și vor fi prezentate și restul. Însă, până atunci, Biblioteca mai vine cu un proiect, derivat din același patrimoniu – o carte de colorat pentru adulți:

“E un trend foarte interesant și la nivel mondial. Și adulților le place să coloreze și atunci vom face o astfel de carte pornind tocmai de la patrimoniu. O vom avea cam pe la mijlocul lunii noiembrie deja tipărită”, a adăugat Daniel Nazare.

Cartea de colorat pentru adulți va fi dăruită unor utilizatori ai serviciilor Bibliotecii, colaboratorilor, pictorilor, dar vor fi și exemplare la raft, la împrumut. Dacă va avea succes la public și vor exista fondurile necesare, intenția conducerii Bibliotecii este să scoată un nou tiraj.

Adina Chirvasă