Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Taxele de cazare în căminele Universității Transilvania s-ar putea majora cu 15%

Publicat: marți, 15 Septembrie 2020 , ora 18.43
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Taxele de cazare în căminele Universității Transilvania Brașov ar putea crește cu 10-15 procente în acest an universitar, față de cel trecut. Asta din cauza faptului că sunt creșteri ale tarifelor la utilități și servicii, dar nu numai. 

„Am așteptat prețurile la utilități pe care le-a contractat Universitatea pentru anul universitar următor. Am observat ușoare creșteri, nu semnificative, cu o excepție, am văzut la gunoiul menajer o creștere de aproape 60%. Dar nu uitați că vor trebui contractate o serie de servicii de curățenie și aceste servicii vor trebui făcute în niște condiții cu totul și cu totul speciale”, a spus prorectorul cu studenții și legătura cu mediul economic și social-cultural, prof. dr.ing. Daniel Munteanu.

În plus, acum, studenții vor fi cazați câte 3 în camera de 4 locuri sau 2, în camera de 2 locuri.

Până acum, au solicitat loc în cămin 5000 de studenți, care au cerere în sistemul de precazare online. Universitatea are aproximativ 4200, însă, în condițiile în care vor fi 3 studenți cazați în camera de patru locuri, peste 800 de locuri vor fi pierdute. 60% dintre studenții Uinversității sunt din afara Brașovului, însă nu toți solicită loc în cămin. Pe de altă parte, dintre cei care primesc un loc în cămin, peste 90% sunt studenți bugetați.

Noile taxe vor fi discutate în Consiliul de Administrație, ce urmează să se întâlnească.

Reamintim că Universitatea Transilvania va deschide noul an universitar în sistem hibrid. Cursurile vor fi online, laboratoarele cu prezență fizică 100%, iar seminariile, în special la facultățile socio-umane, vor fi cu prezență fizică în proporție de 80%.

Adina Chirvasă