Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Turn de control virtual la aeroport

Publicat: marți, 11 Iunie 2019 , ora 18.04
Sursa foto Consiliul Judetean Brasov
Sursa foto Consiliul Judetean Brasov

Eurocontrol - organizația care se ocupă de siguranța navigației aeriene în Europa - a transmis că varianta optimă de turn de control la Brașov este cea cu turn de control virtual. În aceste condiții, s-a trecut la definirea caietului de sarcini pentru achiziția realizării studiului de fezabilitate privind serviciile de navigație aeriană.

Nu la fel de bine stau lucrurile în ce privește proiectarea și construirea terminalului de pasageri. Cele două firme care nu au reușit să câștige licitația au depus contestație, la fel cum s-a întâmplat și în cazul achiziției autospecialelor pentru situații de urgență și pentru deszăpezire.

În schimb, luni s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de viață sălbatică la Aeroportul Brașov- Ghimbav, după încheierea procesului de licitație. Durata contractului este de 13 luni, deoarece trebuie observată viața sălbatică din zonă pe parcursul unui an întreg.

Sorin Țârcă