Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Un pas înainte pentru sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Brașov

Publicat: marți, 9 Iulie 2019 , ora 16.18
Sursa foto DRDP
Sursa foto DRDP
Toaso Imelda, vicepreședinte Consiliul Județean Brașov

Sistemul de management integrat al deșeurilor din județul Brașov a mai făcut un pas.

Săptămâna trecută a fost semnat contractul pentru serviciile de consultanță pe perioada de pregătire și implementare a proiectului, cu o valoare de aproape 3,5 milioane lei.

Procedura de achiziție s-a desfășurat din noiembrie 2017 până în 2018, iar rezultatul a fost contestat. Sentința definitivă, privind respingerea contestației, a fost comunicată de Curtea de Apel Brașov în 19 iunie 2019.

În timpul judecării recursului, contestatarul a solicitat Înaltei Curți de Casație și Justiție suspendarea și strămutarea dosarului. Cererea de suspendare a fost respinsă, urmând ca asupra cererii de strămutare instanța supremă să se pronunțe în 6 noiembrie 2019. 

Durata contractului este de 72 luni. Pe de altă parte, însă, județul Brașov mai are 7 gropi de deșeuri neconforme care trebuie închise. Asta se poate face cu fonduri de la Administrația Fondului pentru Mediu, unde 30 august este data limită pentru depunerea proiectelor. 

Cereri de finanțare aprobate de Administrația Fondului de Mediu au fost aprobate pentru Făgăraș, Râșnov și Săcele. Pe de altă parte, Codlea, Victoria si Zărnești mai trebuie să transmită clarificări la Administrație. Municipiul Brașov încă nu și-a clarificat situația juridică a gropii de la Timiș-Triaj.

Adina Chirvasă