ACUM:
0.00
Transilvania by night

Știri din Brașov Înapoi

Unitățile școlare din Ucea plus Școala 8, din municipiu, în scenariul roșu de funcționare. În total, județul are 28 de astfel de unități

Publicat: joi, 15 Octombrie 2020 , ora 14.39
Sursa foto arhivă
Sursa foto arhivă

Școala din Ucea, dar și cele două Grădinițe din comună arondate unității sunt în scenariul roșu de funcționare, de miercuri. Adică, au trecut la învățarea online, timp de 14 zile. Asta după ce incidența cumulată a cazurilor noi a depășit 3 la mia de locuitori.

În plus, în scenariul roșu a intrat, de azi, și Școala 8, după ce au fost confirmate 3 cazuri de coronavirus în unitate, toate 3 la ciclul primar. Decizia a fost luată, deja în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov.


Noile unități se adaugă celor 26 din tot județul care deja funcționează în scenariul roșu. Câți elevi și profesori sunt afectați, în total, de această măsură, ne-a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur:


„Avem 8179 de elevi și 430 de cadre didactice din 28 de unități școlare. Acestea doar la unitățile la care s-a trecut integral la scenariul roșu. La acestea s-ar mai adăuga unități școlare în care doar anumite clase au intrat în scenariul roșu, pentru că au avut 1 – 2 cazuri, deci nu au depășit cele 3 cazuri, și au rămas în scenariul roșu doar elevii și profesorii de la clasa respectivă”.


Situația evoluează, însă, de la o zi la alta, iar numărul unităților care intră în scenariul roșu e posibil să crească.

Adina Chirvasă