Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Unitățile de cazare din Brașov nu se prea înghesuie să plătească taxa de turist

Publicat: marți, 13 August 2019 , ora 12.54
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

O Hotărâre a Consiliului Local Brașov de anul trecut prevede că fiecare unitate turistică din oraș trebuie să plătească 1 leu pentru fiecare turist cazat de aceasta.

Deși suma nu este una foarte mare, autoritățile locale au depistat 79 de operatori care nu au depus nici măcar declarațiile în vederea plății acestei taxe. Banii sunt utilizați pentru promovarea orașului, iar, pe lângă sumele încasate de la operatori, municipalitatea pune și ea o parte.

Carmen Țop Ferghete, consilier local, spune că promovarea unui oraș costă, iar autoritățile locale fac eforturi în acest sens, dar și cei care au facilități de cazare trebuie să își vadă interesul.

Cei care nu au depus declarațiile în vederea plătirii acestei taxe vor primi notificări de la Direcția Fiscală, mai ales că asemenea taxe există în toate locurile care sunt destinații turistice.

Orice hotărâre a Consiliului Local este obligatorie la nivelul municipiului și poate fi consultată pe site-ul brasovcity.ro, la secțiunea Monitorul Oficial Local.

Sorin Țârcă