Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Universitatea Transilvania, în premieră în clasamentul internațional Shanghai

Publicat: luni, 29 Iunie 2020 , ora 14.22
Sursa foto Universitatea Transilvania Brașov
Sursa foto Universitatea Transilvania Brașov

Universitatea Transilvania din Brașov a intrat, în premieră, în prestigiosul clasament internațional Shanghai, pe domenii, publicat astăzi.


Clasamentul Shanghai pe domenii include cele mai performante 500 de universități din lume pentru fiecare din cele 54 de domenii analizate.


La domeniul Natural Sciences/Physics, Universitatea Transilvania din Brașov se situează pe locul 401-500, alături de alte două universități românești (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj și Universitatea „Politehnica” din București).


În acest an, doar 7 universități românești sunt incluse în clasamentele internaționale Shanghai pe domenii, care iau în considerare publicațiile din cele mai prestigioase reviste științifice din lume.



Recent, Universitatea Transilvania din Brașov s-a clasat pe locul al treilea în topul universităților din România în clasamentul internațional Times Higher Education – Impact Rankings (care a inclus numai șapte universități din țara noastră).


De asemenea, Universitatea Transilvania a înregistrat anul acesta și cea mai mare ascensiune a unei universități românești în clasamentul internațional Center for World University Rankings – CWUR, precum și performanța de a fi universitatea românească cu cea mai semnificativă creștere în ultima ediție a prestigiosului clasament internațional QS al universităților din Europa Emergentă și Asia.

Adina Chirvasă