Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Publicat: joi, 28 Noiembrie 2019 , ora 16.36
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Administratorii domeniului schiabil Poiana Brașov au o veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Dacă temperaturile vor scădea până în jurul valorii de - 5 grade, în noaptea de duminică spre luni se vor pune în funcțiune instalațiile de produs zăpadă artificială.

Până în acest moment au fost verificate tunurile și lănciile ce produc zăpadă artificială, au fost instalate plase de protecție pe o lungime de mai mulți kilometrii iar pe obstacolele periculoase au fost montate saltele protective.

Lacul de acumulare de pe platoul Ruia este aproape de capacitatea maximă așadar numai temperaturile negative mai trebuie să își facă simțită prezența pentru ca noul sezon de schi să debuteze.Suntem pregătiți din punct de vedere tehnic”, a precizat șeful Serviciului de Întreținere Pârtii, Dorin Drăgoi.

Domeniul Schiabil din Poiana Brașov este dotat cu 120 de lăncii, 19 tunuri mobile și 10 fixe. Instalația de transport pe cablu a fost verificată și poate fi pusă în funcțiune în orice moment.

Tarifele la transportul pe cablu vor rămâne nemodificate și anul acesta.

Astfel, o urcare sau coborâre simplă cu telecabinele va costa 25 lei pentru adulți, iar o urcare ȘI o coborâre costă 35 lei. Prețurilor cartelelor vor fi cuprinse între 45 lei pentru o cartelă de 10 puncte și 570 lei pentru o cartelă de 240 de puncte. De asemenea, se vor vinde și abonamente cel mai scump fiind de 1.050 lei pentru 10 zile din sezon. Copiii au tarife reduse.

În sezonul 2018-2019, pe pârtiile din Brașov au fost peste 380 de mii de schiori.

Nucu Jalea