Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Vijelia a făcut prăpăd la Sinaia

Publicat: vineri, 7 Februarie 2020 , ora 11.48
Sursa foto DRDP Brașov
Sursa foto DRDP Brașov

Peste o sută de arbori au fost doborâți, drumul a fost blocat, iar o bucată din peretele stației de telegondolă s-a prăbușit. Acesta este bilanțul vijeliei care a făcut prăpăd, ieri noapte, la Sinaia. Și asta cu atât mai mult cu cât vântul a suflat cu putere și a depășit, la rafală, 200 de kilometri la oră.

"Un perete al garajului de la gondolă pur și simplu a fost smuls, pe o suprafață de 40-50 de metri pătrați. A fost aruncat și spulberat în vale. La fel, o parte din carcasa care adăpostește motorul gondolei a fost smulsă, distrusă. Au căzut aproape 100 de copaci peste tot în oraș.", a declarat Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia.

Din cauza problemelor produse de vânt, instalațiile de transport pe cablu din Sinaia sunt oprite, încă de ieri.

"A rămas un grup de 20 de copii, pentru care ne-am alertat foarte tare să îi coborâm pentru că nu mai aveau curent. Când am ajuns acolo, după ce am deszăpezit drumul și am intervenit și am eliberat de copaci, au refuzat să coboare. Au un generator, vor să rămână acolo până sâmbătă. E decizia lor. Sper ca toate lucrurile să fie în ordine.", a adăugat Vlad Oprea.

Totodată ieri noapte, tot orașul a rămas mai bine de jumătate de oră în beznă.

Radio România Brașov FM