Știri din actualitate Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Armatei Române

Publicat: duminică, 25 Octombrie 2020 , ora 8.47
Sursa foto: facebook Brigada 2 Vânători de Munte
Sursa foto: facebook Brigada 2 Vânători de Munte

În fiecare an, la 25 octombrie, este sărbătorită Ziua Armatei României instituită prin Decretul nr. 381 din 1 octombrie 1959.

Data de 25 octombrie 1944 semnifică eliberarea deplină a teritoriului național de sub ocupația horthysto-fascistă. Luptele purtate de Armata Română, cu sprijinul forțelor sovietice, pentru eliberarea părții de nord-vest a țării au fost încununate de succes la 25 octombrie 1944, când inamicul a fost împins peste frontierele naționale. Prețul plătit de Armata Română în intervalul 23 august 1944 - 25 octombrie 1944 a însemnat 58.330 de soldați uciși, răniți sau prizonieri. Efortul depus în slujba cauzei coaliției Națiunilor Unite de înfrângere definitivă a Germaniei naziste a însemnat continuarea luptelor pentru eliberarea Ungariei, Cehoslovaciei și Austriei.

Ziua Armatei României este marcată prin arborarea Drapelului național la sediile instituțiilor militare, ridicarea Marelui Pavoaz la bordul navelor militare maritime și fluviale și prin organizarea de ceremonii militare și activități comemorative în garnizoanele din țară, în teatrele de operațiuni și în țările în care România are acreditați atașați ai Apărării

Ministerul Apărării Naționale anunță că Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, din cauza pandemiei de Coronavirus. 

Sursa: Agerpres 

Radio România Brașov FM