Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Termenul de depunere a Declarației Unice a fost prelungit până în 31 iulie

Publicat: miercuri, 13 Martie 2019 , ora 17.18

Termenul de depunere a Declarației Unice la ANAF a fost prelungit până în 31 iulie. Inițial, cei care obțin venituri în plus față de salariu aveau obligația să depună aceste declarații până la 15 martie, însă o decizie a Fiscului a prelungit acest termen. În acest sens, pe site-ul Ministerului Finanțelor există un proiect de act normativ care urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Reprezentanta ANAF Brașov, Nicoleta Ursu, a explicat că, începând cu anul 2019, Declarația Unică se transmite obligatoriu electronic, fie prin intermediul Spațiului Privat Virtual, serviciu existent pe site-ul ANAF, fie prin portalul de depunere a Declarațiilor Fiscale, www.e-guvernare.ro, de către persoanele care au semnătură electronică.

Până acum ANAF calcula sumele datorate de cei care depuneau aceste declarații. Din acest an, contribuabilii sunt cei obligați să calculeze sumele datorate, înainte de efectuarea plății.

Sorin Țârcă