Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

O nouă metodă de înșelăciune

Publicat: vineri, 22 Martie 2019 , ora 11.49
Sursa SRR
Sursa SRR

Cum metoda de înșelăciune „Accidentul” a devenit mult prea cunoscută, mulți infractori au trecut la un nou mod de a-și deposeda victimele de sume importante de bani. Polițiștii au numit-o „Metoda împrietenirea”, deoarece infractorul ia contact direct cu victima și chiar creează o relație de amiciție.

Infractorii pretind că sunt angajați ai unor societăți care prestează activități obligatorii în locuințe, cum ar fi verificarea centralei termice sau deratizarea. Potrivit reprezentantului Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, Alina Ivan, unii infractor lucrează în echipă și, în timp ce unul distrage atenția gazdei, al doilea o deposedează pe aceasta de bani sau bunuri.

Polițiștii recomandă să nu primim străini în casă sau în curte, sub diferite pretexte cum ar fi vânzarea de produse, folosirea telefonului sau a toaletei. De asemenea, este necesar să le cerem acestor persoane să se legitimeze și să nu discutăm despre bani sau bunurile de valoare pe care le avem în casă. 

Sorin Țârcă