Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Peste 15.000 de cereri de înscriere, înregistrate până la 1 aprilie, în programul de sprijin pentru tomate

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2019 , ora 12.20

Programul de sprijin pentru tomate, aflat în al treilea an de implementare, a înregistrat pentru ciclul I de producție, 15.337 de cereri de înscriere în program, dintr-un total de 18.500 de fermieri interesați, informează Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Pentru ciclul II al anului 2019 se pot depune cereri de înscriere până pe 15 septembrie a.c. pentru perioada de valorificare noiembrie - 20 decembrie.

Scopul Programului de sprijin pentru tomate, cultivate în sere sau solarii, este realizarea unei producții cantitative și calitative pentru a eficientiza exploatația prin capitalizare, în vederea dezvoltării unui management eficient al acesteia.

În același timp, programul răspunde dorinței consumatorului de a avea acces la produse proaspete, în perioada rece a anului.

Mihai Cojocaru