Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Miciile genii de la Centrul Județean de Excelență din Brașov au început anul în forță

Publicat: joi, 11 Aprilie 2019 , ora 13.59
Sursa SRR
Sursa SRR
Coordonatorul unității de învățământ, profesor Luciu Alexandrescu

Miciile genii de la Centrul Județean de Excelență din Brașov au început anul în forță. Elevii care studiază aici au reușit să obțină importante premii și mențiuni la concursurile organizate, la nivel național, la fizică, matematică, română, istorie, chimie, geografie, biologie, germană sau informatică. În același timp, 30 de elevi au reușit să se califice la faza națională a olimpiadelor școlare. Excelând și în ce privește modestia, pentru  elevii Centrului Județean de Excelență din Brașov, performanța obținută nu reprezintă nimic deosebit. Din punctul lor de vedere, e ceva firesc.

Rezultatele excelente înregistrate, în ultimii ani, la Centrul Județean de Excelență din Brașov, nu au rămas neobservate de reprezentanții Ministerului Educației Naționale. Astfel, s-a hotărât ca, începând de anul viitor, lotul național de fizică al României să se pregatească la Centrul Județean de Excelență din Brașov, după cum ne-a declarat coordonatorul acestei unități de învățământ, profesor Luciu Alexandrescu.

Potrivit directorului Luciu Alexandrescu, la Centrul Județean de Excelență Brașov, tinerii sunt antrenați și pregătiți pentru a obține performanțe pe trei direcții principale: olimpiade naționale și internaționale, cercetare, precum și publicarea acestor rezultate în reviste de specialitate. La Centrul Județean de Excelență se lucrează permanent, chiar și în vacanță, nu numai aspecte teoretice, ci și experimentale. Aici exista o dotare cu aparatură de cercetare comparabilă cu a universităților.

Mihai Cojocaru