Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Programele Rabla Clasic și Rabla Plus sunt gata de start

Publicat: joi, 11 Aprilie 2019 , ora 14.07
Sursa SRR
Sursa SRR
Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu

Programele  Rabla Clasic și Rabla Plus  sunt gata de start. Anul acesta, Ministerul Mediului pune la bătaie 35 de mii de ecotichete - peste 320 de milioane de lei, pentru cei care vor să-și înlocuiască mașinile mai vechi, cu altele noi, mai puțin poluante. Cel mai mare ecotichet este acordat românilor care au de gând să-și cumpere mașini electrice. 

Anul acesta, pentru programul clasic Rabla, tichetul de 6.500 de lei va fi obținut numai după casarea unei mașini vechi. Șoferii se pot înscrie pe site-ul administratiei fondului de mediu. Rabla PLUS este un program prin care se vor acorda două tipuri de ecotichete. Unul în valoare de 45.000 de lei, destinat celor care vor să-și cumpere o mașină 100% electrică. Și încă unul în valoare de 20.000 de lei, pentru mașini noi, hibrid.

Mihai Cojocaru