Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Linie de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din județ

Publicat: luni, 15 Aprilie 2019 , ora 14.15
Primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa

Săptămâna trecută, Administrația Fondului de Mediu a deschis o linie de finanțare pentru închiderea depozitelor de deșeuri neconforme din județ.

Pentru accesarea fondurilor, autoritățile locale trebuie să completeze cererile de finanțare, până la data de 10 iunie 2019.

Un prim pas, în acest sens, s-a făcut la Săcele. Administrația locală a fost nevoită să plătească taxa de mediu pe ultimii 5 ani, pentru a putea beneficia de această finanțare, care reprezintă 20 % din bugetul Municipiului Sacele pe 2019.

România a fost condamnată de Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru neîndeplinirea directivei privind depozitele de deșeuri. 68 de gropi de gunoi neconforme sunt, în continuare, deschise, deși România avea obligația de a le închide și a le reabilita până la 16 iulie 2009.

În județul Brașov sunt 8 astfel de rampe, în localitățile Brașov, Făgăraș, Codlea, Rupea, Victoria, Săcele, Râșnov și Zărnești.

Mihai Cojocaru