Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Față în față cu istoria

Publicat: miercuri, 17 Aprilie 2019 , ora 14.41
Sursa SRR
Sursa SRR
Muzeograf Traian Dumbrăveanu

Elevii și studenții brașoveni au stat față în față cu istoria. La 75 de ani de la primul bombardament asupra Brașovului, tinerii au avut ocazia să citească așa numitele cărți vii.

Mai exact, au aflat direct de la veteranii de război și de la urmașii acestora cât de cumplite au fost acele vremuri. Biblioteca vie a fost organizată la Casa ”Ștefan Baciu ”, Secția Literară a Muzeului „Casa Mureșenilor”.

Manifestarea a avut ca scop conștientizarea tinerilor cu privire la importanța cunoașterii istoriei, astfel încât evenimentele cumplite, din trecut, să nu se mai repete. 

Simpozionul „Istorie. Memorie. Oralitate. Mărturii din cel de-al Doilea Război Mondial ” face parte din proiectul  „Active Telling. Active Learning”, derulat prin programul Europe for Citizens. Miza proiectului o reprezintă valorificarea memoriei celui de-al Doilea Război Mondial, iar activități similare se desfășoară și în alte țări europene cum sunt Italia, Croația, Slovenia și Polonia.

Monica Neacșu