Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Prefectura Brașov se alătură proiectului Educație. Responsabilitate. Atitudine

Publicat: miercuri, 17 Aprilie 2019 , ora 15.04
Sursa SRR
Sursa SRR
Campionul de raliu, Dan Gîrtofan

Prefectura Brașov se alătură proiectului Educație. Responsabilitate. Atitudine.

În acest sens, prefectul județului, Marian Rasaliu, a semnat un act prin care instituția pe care o conduce se alătură eforturilor Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului de Poliție Județean și Inspectoratului Școlar Județean în educarea rutieră a elevilor.

Proiectul ERA a fost inițiat de campionul național de raliu, Dan Gîrtofan care, într-un an de la lansarea proiectului, a ajuns în toate liceele din județ. Cum proiectul se întinde pe 4 ani, Giri stă de vorbă în fiecare an doar cu elevii de clasa a XII-a, cei care au deja permis sau îl vor obține în foarte scurt timp. 

Pilotul spune că, neoficial, principala cauză a accidentelor rutiere din România a devenit vorbitul la telefon. El le explică elevilor unde poate duce neatenția, consumul de alcool, chiar și în cantități foarte mici, neadaptarea vitezei la condițiile de drum sau nepurtarea centurii de siguranță, chiar și pe locurile din spate.

În plus, elevii învață ce au de făcut în cazul în care ajung la un accident înaintea echipajelor de salvatori.

Sorin Țârcă