Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Învățământ dual pentru formarea de specialiști electricieni

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 10.52
Sursa SRR
Sursa SRR

Din toamnă, la Colegiul Mircea Cristea va funcționa o nouă clasă de învățământ dual, în care vor fi formați specialiști pentru meseria de electrician exploatare joasă tensiune.

Clasa, cu 28 de locuri, va fi înființată cu sprijinul furnizorului de electricitate, care va oferi elevilor o bursă lunară în valoare de 500 de lei. În plus, tinerii vor avea o bursă lunară, de la stat, în valoare de 200 de lei. Ba, mai mult, cei mai buni vor primi, în plus, o bursă lunară de merit, de 200 de lei.

Furnizorul de energie electrică va asigura condiții de pregătire practică, o masă caldă zilnic, dar si echipament de protecție.

Marele avantaj este că, la finalizarea pregătirii, absolvenții au o calificare, iar mare parte dintre ei, și un loc de muncă asigurat.

Aceasta este cea de-a doua clasă de învățământ dual ce va funcționa la „Mircea Cristea”, după cea care va fi înființată cu sprijinul furnizorului de gaze naturale.

Adina Chirvasă