Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Excedent comercial de peste 340 de milioane de euro înregistrat de firmele brașovene

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 12.12
Sursa SRR
Sursa SRR

342 de milioane de euro reprezintă excedentul comercial înregistrat în 2018 de firmele brașovene.

Reprezentanții Camerei de Comerț și Industrie Brașov spun că exportul a înregistrat anul trecut o creștere de 8,5 procente, în timp ce importurile au cunoscut și ele o creștere, însă mai mică, de 5,5%.

Astfel, firmele din județul nostru au exportat anul trecut în valoare de 3,5 miliarde euro și au importat de 3,2 miliarde.

În aceste condiții, excedentul comercial a crescut cu aproape jumătate față de 2017. Cea mai mare parte a comerțului, 88% din exporturi și 86% din importuri, s-a desfășurat cu state din Uniunea Europeană.

În top, Germania conduce detașat, cu 38,4 % la ambele capitole. 

Luisa Paloș, reprezentanta Camerei de Comerț și Industrie, a precizat că, din 2010 încoace, 30% din cifra de afaceri a județului merge la export.

Brașovul este lider în Regiunea Centru, atât la exporturi, cât și la importuri iar în clasamentul pe țară a urcat pe locul 5 la exporturi, după București, Timiș, Argeș și Arad.


Sorin Țârcă