Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Programul Școala Altfel a fost marcat și la Șirnea

Publicat: vineri, 19 Aprilie 2019 , ora 15.38
Sursa SRR
Sursa SRR

Programul Școala Altfel a ajuns, joi și la Șirnea, unde elevii Școlii gimnaziale din Fundata au vizitat Muzeul Nicoale Frunteș, organizat în școala din localitate.

Acesta reprezintă o inițiativă a profesorului Radu Frunteș, un mare păstrător și iubitor de tradiții, obiceiuri și istorie.

Șirnea este primul sat turistic din România, iar muzeul din sat adăpostește tot felul de obiecte vechi, specifice gospodăriilor din zonă, o secție dedicată olimpianismului, dar și o carte veche de la 1700, o Biblie de la 1800 și chiar și un Abecedar din 1931. Elevii din Fundata s-au declarat cuceriți de costumele populare din zonă, expuse în muzeu.

Inițativa ca micuții să participe la această activitate, a venit chiar din partea învățătoarei lor, Mărioara Voinescu, care, la rândul ei, realizează ii și brâuri lucrate manual.

La Muzeu, copiii au avut ocazia să asculte doine de păstorit, interpretate la fluier de prof. Radu Frunteș și au încins o horă. Muzeul din Șirnea este doar una dintre atracțiile satului, renumit pentru sărbătorirea Sânzienelor, a Focului lui Sumedru și chiar a unei tabere de pictură.

Bianca Bucă