Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Scandal pe spații la Direcția de Asistență Socială

Publicat: marți, 23 Aprilie 2019 , ora 12.24
sursa foto DAS Brașov
sursa foto DAS Brașov
Purtătorul de cuvânt al DAS Brașov, Monica Chelban

Mai multe organizații non-guvernamentale care desfășurau activități în sediul Direcției de Asistență Socială, de pe strada Panselelor, din Brașov, au alertat presa, luni dimineața.

Președintele Asociației Copiii de Cristal, Gabriela Plopeau, s-a plâns că nu mai are voie să pătrundă în spațiul în care a derulat activități pentru copiii cu tulburări din spectrul autist.

Conducerea DAS le-a permis până la urmă, acestora, să pătrundă în clădire și a explicat motivele pentru care s-a ajuns în această situație.

Între 2007-2013 s-a derulat un proiect cu fonduri europene care a avut perioada de sustenabilitate între 21 aprilie 2014 și 20 aprilie 2019.

Direcția a pus la dispoziția acestor entități mai multe spații, pentru care a asigurat și plata utilităților.

La 20 aprilie 2019, însă, a expirat proiectul iar reprezentanta DAS spune că a notificat aceste organizații despre necesitatea predării-primirii spațiilor în care au funcționat.

Monica Chelban, purtătorul de cuvânt al DAS Brașov, a explicat că utilizarea spațiilor de către ONG-uri generează costuri cu utilitățile care nu mai pot fi plătite de Direcția de Asistență Socială fără încălcarea legii.

ONG-urile se pot înscrie la licitația publică pentru închirierea acestor spații, iar condițiile sunt publicate la avizierul direcției sau pe site.

Sorin Țârcă