Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Primele 6 autobuze articulate noi, în circulație începând cu 26 aprilie

Publicat: joi, 25 Aprilie 2019 , ora 13.16
Sursa SRR
Sursa SRR

În garajul Regiei Autonome de Transport, RATBV, sunt acum toate cele 35 de autobuze articulate noi, de 18 metri, care mai trebuiau livrate.

Dintre acestea, 6 vor fi scoase în trafic, de vineri, 26 aprilie, pe liniile 5 și 17, după cum au anunțat reprezentanții municipalității brașovene. Restul autobuzelor trebuie să fie înmatriculate și să le fie montate diverse echipamente în interior, iar din 15 mai vor fi și acestea scoase pe traseu.

Astfel, în municipiul Brașov vor circula toate cele 105 noi mașini achiziționate de RATBV, în urma contractării unui împrumut de la Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare, cu sprijinul Primăriei Municipiului Brașov. 

În paralel, municipalitatea continuă procedura de achiziție pentru cele 52 de autobuze ecologice - 32 electrice și 20 electric-hibride, pentru care data limită de depunere a ofertelor este 24 mai. Potrivit reprezentanților municipalității, deja 5 companii din Germania, Italia, Cehia și România s-au arătat interesate de această licitație.

De asemenea, municipalitatea derulează și procedurile pentru achiziția celor 26 de troleibuze, în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, cu finanțare de la Uniunea Europeană, prin Programul Operațional Regional, precum și evaluarea dosarelor pentru finanțarea nerambursabilă de la UE, tot prin POR, a achiziției de 25 de troleibuze, respectiv 10 autobuze hibrid și 20 de autobuze electrice, ultimele tot în parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Adina Chirvasă