Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii au învățat să fie mai cumpătați

Publicat: vineri, 3 Mai 2019 , ora 15.01
Sursa SRR
Sursa SRR
Doctor Ana Șestacova, medic de familie, Centrul de Permanență Feldioara

Brașovenii au învățat să fie mai cumpătați. Cel puțin așa cred medicii de familie, din cadrul centrelor de permanență din județul Brașov, care spun că, în această minivacanță au fost mai puține cazuri de indigestii cauzate de mâncarea în exces. 

În județul Brașov sunt, în prezent, 10 centre de permanență. Două sunt în municipiul Brașov și câte unul este în Victoria, Râșnov, Predeal și Feldioara. Alte patru centre sunt zonale, respectiv pentru zonele Șinca, Lisa, Bod, precum și pentru zona Jibert - Bunești.

În fiecare dintre acestea există câte un medic de familie și un asistent. În timpul săptămânii, permanența este asigurată de la ora 15.00 până la ora 8 în dimineața următoare, iar în week-end este asigurată permanența 24 de ore din 24.

Pentru că aceste centre de permanență sunt și în zone turistice, precum Râșnov sau Predeal, ele pot deservi și turiștii. Tocmai de aceea, graficele de gărzi ale medicilor vor fi centralizate pe pagina de internet a Patronatului Medicilor de Familie din Brașov, structură nou înființată la Brașov, în care sunt, în prezent, peste 100 de medici de familie.

Adina Chirvasă