ACUM:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Șezătoare la Colegiul „Dr. Ioan Meșotă”, în 18 mai

Publicat: vineri, 3 Mai 2019 , ora 15.42
Sursa SRR
Sursa SRR

150 de ani de excelență meșotistă sunt aniversați, de comunitatea Colegiului „Dr. Ioan Meșotă”, în 18 mai, cu o „Șezătoare la liceu”.

Astfel, sunt așteptați elevii actuali, dar și absolvenții promoțiilor anterioare, începând cu orele 10.00, la Colegiul brașovean, pentru a coase semne de carte cu logo-ul liceului. Acestea vor fi, mai apoi, oferite participanților la tombola Balului aniversar de la începutul lunii iunie, din partea organizatorilor.

„Șezătoarea la liceu” este organizată de Comunitatea „Motive tradiționale din Țara Bârsei și împrejurimi”. Organizatorii vor aduce  materialele necesare, modelul de cusut în format tipărit și vor oferi îndrumarea necesară pentru a coase în punctul românesc „În cruce”.

În măsura posibilităților participanții sunt așteptați să vină la eveniment purtând o ie sau o cămașă tradițională, dar aceasta nu este condiție obligatorie de participare.

Colegiul „Dr. Ioan Meșotă” a fost înființat în anul 1869, ca școală reală inferioară în cadrul „Școalelor centrale române greco-ortodoxe din Brașov”.

În toamna anului 1919, școala reală română a fost unită cu școală reală maghiară (înființată în anul 1881) pentru a forma liceul real de stat cu opt clase, purtând denumirea de „Dr. Ioan Meșotă”.

Între anii 1919-1948 liceul a funcționat în clădirea fostei școli reale maghiare (astăzi corpul „T” al Universității Transilvania). Era etapa în care a dobândit faima de școală de elită, a cărei absolvire constituia un adevărat certificat de reușită în viață și un pas sigur spre învățământul superior.

Adina Chirvasă