Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Câștigător pentru terminalul aeroportului

Publicat: miercuri, 15 Mai 2019 , ora 13.50
Sursa foto facebook Consiliul Judetean Brasov
Sursa foto facebook Consiliul Judetean Brasov

A fost desemnat câștigătorul licitației pentru construirea terminalului de la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

O firmă din Sibiu este câștigătoarea licitației iar diferența s-a făcut la oferta financiară, deoarece toate cele 4 societăți care s-au înscris la licitație aveau punctaj maxim la celelalte capitole.

Acum există un termen de 10 zile pentru depunerea contestațiilor, după care se va trece la elaborarea proiectului. Pentru această primă activitate sunt prevăzute 3 luni, după care execuția ar urma să fie făcută în alte 9 luni.

Valoarea terminalului va fi de 145 de milioane de lei, din care 5 milioane pentru proiect.

Terminalul se va construi pe o suprafață de 11.780 de metri pătrați, la care se adaugă o suprafață de 510 metri pătrați pentru terasele construite deschise și acoperite.

Terminalul va fi dotat cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport și bagaje, cât și cu echipamentele moderne de securitate, la standardele cerute de instituțiile statului.

Sorin Țîrcă