Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început înscrierile la grădiniță

Publicat: marți, 21 Mai 2019 , ora 15.50
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Valentin Bucur, consilier informatizare Inspectoratul Școlar Județean Brașov

După ce, în perioada 6-17 mai au fost făcute reînscrierile în  grădiniță, de luni au început înscrierile pentru copiii cu vârste între 3 și 6 ani care nu au mai fost la grădiniță.

Înscrierile se fac pe locurile rămase libere la fiecare grădiniță în parte și, potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Brașov, este vorba de peste 6500 de locuri în grădinițele din județ.

Prima etapă de înscriere se va încheia în 14 iunie, dar cererile practice trebuie depuse până în data de 7 iunie la grădinița dorită, apoi, acesta vor fi procesate până în data de 14 iunie.

Orarul înscrierilor este stabilit de conducerea fiecărei grădințe, fiind afișat în loc vizibil, iar în situația în care într-o grădiniță numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul de locuri, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale și criterii de departajare specifice.

Reprezentanții ISJ spun că astfel de situații vor apărea sigur, dat fiind că înscrierile la grădiniță nu țin cont de domiciliul de buletin al părinților. 

Cele mai solicitate grădinițe sunt, în ultimii ani, cele din cartierul Tractorul, unde vin și copiii din noile ansambluri rezidențiale, dar și Astra și Răcădău.

A doua etapă de înscrieri este programată între 24 iunie și 26 iulie. Cererile vor fi depuse până pe 19 iulie, iar între 22 iulie și 26 iulie acestea vor fi procesate.

Copiii respinși în această etapă se vor putea înscrie pe locurile rămase libere pentru etapa de ajustări, în perioada 29 iulie-30 august. 

Adina Chirvasă