Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale MAI și MApN

Publicat: miercuri, 22 Mai 2019 , ora 14.48
Sursa foto ISU Brasov
Sursa foto ISU Brasov
Căpitan Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov

Au început înscrierile pentru admiterea în instituțiile de învățământ ale MAI și ale MApN care pregătesc personal pentru nevoile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Pentru asta, reprezentanții ISU Brașov au început să meargă prin liceele din oraș pentru a promova meseria de pompier. 

Pentru Facultatea de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” s-au scos la concurs 50 de locuri, iar la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești 300 de locuri. Căpitan Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

La Facultatea de Pompieri cursurile durează 4 ani, iar la sfârșit tinerii ies cu dublă specializare, atât inginer cât și ofițer. La Școala de subofițeri cursul este de doar un an, după care se face repartiția la o unitate din țară.

Înscrierile se fac pentru sesiunea 2019 și sesiunea ianuarie 2020.

Liceeni din Brașov care sunt interesați trebuie să se adreseze Serviciului Resurse Umane al Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”.

Sorin Secli