Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Expoziție de pictură la Casa Mureșenilor

Publicat: miercuri, 29 Mai 2019 , ora 11.07

Doi pictori sași, stabiliți în străinătate, care au expus până acum în marile galerii din întreaga lume, își prezintă lucrările și acasă, la Brașov. Josef Dietrich și Josef Horst locuiesc în Austria și respectiv Germania, însă au rădăcini brașovene, astfel că au ținut neapărat să-și prezinte picturile și la Brașov, mai exact la Muzeul Casa Mureșenilor. "Își doreau să expună acasă cei doi artiști. Au expus în toată lumea, au ajuns și pe alte continente, dar nu expuseseră la ei acasă, în țara de unde au plecat ei sau părinții lor", a explicat muzeograful Roxana Cornea.

Vernisajul expoziției celor doi artiști a avut loc în urmă cu puțin timp la Muzeul Casa Mureșenilor. "Muzeul Casa Mureșenilor găzduiește pentru aproximativ o lună o expoziție de pictură contemporană foarte interesantă, foarte frumoasă, a doi artiști din Germania, respectiv, Austria, dar, care, de fapt, sunt sași, români de-ai noștri, reîntorși pentru o perioadă mai scurtă, mai lungă, la Brașov", a declarat directorul muzeului Casa Mureșenilor, Ovidiu Savu.

Josef Dietrich s-a născut în Austria, însă părinții săi au plecat din localitatea brașoveană Codlea, astfel că artistul a ținut neapărat să își expune lucrările și în județul în care își are rădăcinile. Josef Horst a crescut la Brașov, iar mai apoi s-a stabilit în Germania, unde a realizat o mare parte din lucrările sale.

"Sunt picturi pe pânză în acril sau cu tehnici mixte. Nu au o anumită tematică, ci se dezvoltă aproape de la sine și eu le ajut să fie așa cum sunt acum", a spus Josef Horst.

Expoziția celor doi pictori sași poate fi vizitată, la Casa Mureșenilor până în 28 iunie.

Sorin Țârcă