Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ultimul clopoțel pentru liceenii de la „Unirea”

Publicat: joi, 30 Mai 2019 , ora 7.39

Miercuri dimineață a fost ultima oră ca liceeni pentru peste 150 de adolescenți care au încheiat cursurile clasei a XII-a, de la Colegiul Național Unirea. După ultimul clopoțel și strigarea catalogului, pentru ultima dată din viața de liceeni, tinerii, însoțiți de profesori, s-au îndreptat spre Sala Patria, unde au avut festivitatea de premiere. Toți au fost primiți cu aplauze de către părinții lor.

După patru ani de liceu, șef de promoție este Denisa Andreea Vlad, o "uniristă" care a absolvit cursurile clasei de filologie bilingv franceză și care mai departe își dorește să studieze Istorie, la Cluj, și mai apoi să devină profesor universitar. Ar pleca și în Franța, dar deocamdată mai rămâne în țară. Însă, oriunde își va construi viitorul, știe sigur că nu va uita liceul care a format-o ca personalitate.

Aceasta este promoția cu numărul 96, de când Colegiul Național Unirea funcționează ca liceu, potrivit prof. Gabriela Hurghiș, director Colegiu.

De acum, pe proaspeții absolvenți îi așteaptă cel mai important examen, cel de Bacalaureat, care începe din 3 iunie, cu proba de evaluare a competențelor lingvistice, de comunicare orală în limba română.

Adina Chirvasă