Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Muzică sacră, în Biserica Neagră, în timpul verii

Publicat: joi, 30 Mai 2019 , ora 8.57

Acorduri vechi de veacuri răsună și în vara aceasta, în Biserica Neagră la stagiunea de concerte estivale de orgă. Manifestarea, ajunsă la ediția cu numărul 68, începe în data de 4 iunie, de la ora 18.00. Stagiunea din acest an cuprinde 35 de concerte de orgă, organizate în perioada 4 iunie - 24 septembrie.

Toate cele patru orgi aflate în spațiul sacral vor răsuna, în monumentul istoric pe parcursul întregii veri. Marea orgă a Bisericii Negre, o lucrare spectaculoasă a arhitectului berlinez Carl August Buchholz, sărbătorește în acest an 180 de ani de la inaugurarea sa, din 1839. Pe lângă concertele de orgă, programul stagiunii cuprinde și 11 evenimente susținute de ansambluri din străinătate, dar și din țară.

Concertele vor avea loc: în fiecare zi de marți, în lunile iunie și septembrie, respectiv în fiecare zi de marți, joi și sâmbătă, în lunile iulie și august. În fiecare an, concertele de orgă atrag, în total, peste 8000 de spectatori, la Biserica Neagră. Anul trecut au fost 11.000 de participanți. Costul unui bilet este 12 lei, iar copiii au gratuitate.

Adina Chirvasă