Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Serviciile de salubritate urmează să fie scoase la licitație

Publicat: marți, 4 Iunie 2019 , ora 14.30
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Serviciile de salubritate urmează să fie scoase la licitație, în următoarea perioadă, după ce Consiliul Local a aprobat Caietul de sarcini pentru concesionarea acestui serviciu. Concesionarea serviciului se face pentru o perioadă de 8 ani.

Între altele, operatorii vor trebui să doteze toate mașinile de ridicare a gunoiului cu soft de identificarea a recipientului si implicit al utilizatorului, citirea realizându-se în momentul golirii acestuia.

De asemenea, vor trebui să aibă sistem electronic pentru cântărirea deșeurilor si emitere de tichet privind cantitatea, utilizatorul, tipul deșeului colectat, volumul colectat si tariful unitar al prestatiei. Totodată, operatorii trebuie să doteze toate punctele de colectare cu recipienți de colectare selectivă, pentru minim patru fracții reciclabile: hârtie/carton, plastic, sticlă și metal și separat  fracția umedă, inscriptionați corespunzător fracției colectate.

Este necesar și să pună, gratuit, la dispozitia persoanelor fizice, care locuiesc la casă, saci și minim două pubele, una pentru deșeuri menajere și una pentru deșeuri reciclabile.

Sunt condiții și în ce privește mașinile. Autospecialele trebuie dotate cu motoare minim Euro VI și cu GPS.

Municipalitatea va pune la dispoziția operatorului  cele 403 platforme pentru colectarea deșeurilor, care, în timp, vor fi modernizate. În acest moment se lucrează la documentația necesară lansării achiziției a 10-15 ecoinsule, pentru care sunt prevăzute, în buget, fonduri în valoare de 1,4 milioane de lei.

Adina Chirvasă