Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Mondială a Mediului, marcată la Brașov

Publicat: miercuri, 5 Iunie 2019 , ora 16.19
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

De Ziua Mondială a Mediului, sute de elevi brașoveni au ajuns la sediul Agenției pentru Protecția Mediului. Aici au vizionat filmulețe și au aflat informații despre importanța protejării naturii.

Copiii au aflat lucruri interesante despre păsările de la Dumbrăvița sau despre mlaștina de la Hărman. Unii cunoșteau cele două locuri, alții spun că abia așteaptă să le vadă și să se bucure de tot ce oferă natura aici.

Elevii de la Școala Gimnazială numărul 19 au deja o importantă tradiție în acțiuni de protecția mediului, grație cadrelor didactice de aici, care sunt foarte preocupate să lase generațiilor următoate o moștenire cât mai frumoasă în acest domeniu.

Ziua Mondială a Mediului a fost instituită la 5 iunie 1972 de către Adunarea Generală a ONU. Ea reprezintă elementul cel mai important al "Programului pentru Mediu" al Națiunilor Unite. Anul acesta, sloganul sub care se desfășoară toate evenimentele este "Împreună putem învinge poluarea aerului!".

Sorin Țârcă