Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Tot mai multe viitoare mame aleg să nască la Maternitatea Brașov

Publicat: vineri, 7 Iunie 2019 , ora 17.41
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Spitalul de Obstetrică-Ginecologie "Dr. Ioan Aurel Sbârcea" Brașov atrage tot mai multe viitoare mămici, după ce s-a aflat într-un amplu proces de modernizare a corpului vechi, printr-un program al Băncii Mondiale.

În 2017 erau înregistrate aproximativ 4000 de nașteri, iar în 2018, au fost 4200. Și asta în timp ce, în 2018, în lunile ianuarie și februarie, Maternitatea a funcționat cu o structură redusă, după lucrările la corpul vechi. O clădire care a fost recepționată în martie 2018 și care, acum, concurează cu condițiile din unitățile private. Asta și pentru că, pe lângă sălile de naștere individuale și sălile de operații utilate, s-a recompartimentat spațiul pentru 30 de saloane "mamă-copil".

În paralel, la Maternitatea Brașov s-a investit și în aparatură în ultimii ani, cu fonduri de la bugetul județean.

Mamele care ajung la Maternitatea Brașov pot alege, după naștere, să stea în rezerve cu unul sau două paturi, cu plată, costul pe noapte fiind de 150 de lei. Dacă mama stă într-un salon cu mai multe persoane, nu plătește nimic. Toți banii plătiți pentru rezerve reprezintă venit propriu pentru Maternitate.

Maternitatea funcționează cu 275 de paturi în spitalizare continuă și alte 10 în spitalizare de zi.

Adina Chirvasă