Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Meșotiștii, în sărbătoare

Publicat: vineri, 7 Iunie 2019 , ora 18.23
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Bustul Doctorului Ioan Meșotă este, de vineri, 7 iunie, în fața colegiului de elită brașovean căruia îi dă numele. Bustul a fost dezvelit în an aniversar, când Colegiul „Dr. Ioan Meșotă” împlinește 150 de ani de existență. Bustul a fost proiectat chiar de un profesor al școlii – Alexandru Ștefan Popa Radu.

La ceremonie au asistat foști elevi, dar și foști dascăli, reprezentanți ai autorităților publice locale, dar și actuali elevi, care sunt foarte mândri de ceea ce reprezintă spiritul meșotist.

Evenimentele aniversare sunt pregătite și sâmbătă, la Aula Universității Transilvania.

Colegiul „Dr. Ioan Meșotă” a fost înființat în anul 1869, ca școală reală inferioară în cadrul „Școalelor centrale române greco-ortodoxe din Brașov”.

În toamna anului 1919, școala reală română a fost unită cu școală reală maghiară (înființată în anul 1881) pentru a forma liceul real de stat cu opt clase, purtând denumirea de „Dr. Ioan Meșotă”.

Între anii 1919-1948 liceul a funcționat în clădirea fostei școli reale maghiare (astăzi corpul „T” al Universității Transilvania). Era etapa în care a dobândit faima de școală de elită, a cărei absolvire constituia un adevărat certificat de reușită în viață și un pas sigur spre învățământul superior.

Adina Chirvasă