Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la căpușe!

Publicat: luni, 10 Iunie 2019 , ora 18.18
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Medicul Ramona Ionescu, directorul Spitalului de Boli Infecțioase

Odată cu sosirea anotimpului cald, pericolul căpușelor a revenit la Brașov.

Cum în weekend a fost cald și ploile ne-au ocolit, mulți brașoveni au ales să-și petreacă timpul liber în natură. Rămâne doar un pas până când acestea își găsesc ca gazdă un animal de companie sau chiar un om. Boala Lyme, de care cei mușcați de căpușe se tem atât de mult, este declanșată doar de căpușele purtătoare de bacterii Borrelia. 

În cazul în care este vorba de o căpușă purtătoare de bacterie, există unele semne care indică acest fapt. Este vorba de apariția unei erupții, cu ascpectul unei placarde, pete mari, roșii, în diverse părți ale corpului. Foarte importantă este prevenția, diferită la adulți față de copii.

Tratamentul profilactic durează o singură zi. În acest moment, la Brașov nu există pacienți cu boală Lyme iar mușcătura de căpușă nu necesită internare.

Sorin Țârcă