Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Absolvenții de gimnaziu au susținut prima probă a Evaluării Naționale

Publicat: marți, 18 Iunie 2019 , ora 17.33
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

A fost mare bucurie, azi, la ieșirea din sălile de examen, după prima probă a Evaluării Naționale.

Absolvenții claselor a VIII-a au susținut proba scrisă la Evaluarea Națională și cei mai mulți au spus că subiectele au fost ușoare și se așteaptă la note mari.

Copiii au avut de rezolvat două subiecte mari, segmentate în puncte și subpuncte. Au avut de rezolvat cerințe morfo-sintactice, iar la a doua parte a fiecărui subiect au avut de redactat câte o compunere: să demonstreze apartenența la genul dramatic a unui text și să descrie o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Din județul Brașov, înscriși în Evaluarea Națională au fost peste 4000 de absolvenți de gimnaziu. Au fost și trei solicitări pentru copiii cu cerințe educaționale speciale, care au primit un profesor ce le-a citit subiectele.

Joi, 20 iunie, are loc proba la Matematică, iar vineri, 21 iunie, este programată proba la Limba și literatura maternă.

Primele rezultate vor fi comunicate marți, 25 iunie, până la ora 12:00 (în centrele de examen).

Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14:00 - 20:00.Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.

Media generală obținută în cadrul Evaluării Naționale are o pondere de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea în clasa a IX-a.

Adina Chirvasă