Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ziua Olimpică, marcată la Șirnea, pe 23 iunie

Publicat: vineri, 21 Iunie 2019 , ora 15.06
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR
Profesor Radu Frunteș, organizator

În primul sat turistic din România, Șirnea, din județul Brașov, din 1983 se sărbătorește Ziua Olimpică pe 23 Iunie.

Același lucru se va întâmpla, la acest sfârșit de săptămână, când sunt organizate o serie de activități culturale și sportive.

În fiecare an, Comitetul Olimpic Internațional acordă un trofeu unei țări pentru manifestările organizate în acest sens, iar în 2011, România a primit acest premiu datorită tradiției de la Șirnea, locul în care mâine începe pentatlonul școlar la ora 16.00.

Evenimentele de dumincă, dedicate Zilei Olimpice, vor demara la ora 6.30 cu startul de la ieșire din Brasov pentru velomaraton, urmând ca sosirea să aibă loc pe arena olimpică din sat la 11.30.

Un alt moment va avea loc la muzeul din sat la ora 8.30 când se va aprinde torța olimpică, pentru ca la ora 10 să se dea startul crosurilor pe 5 categorii de vârstă.

Tot duminică va avea loc si un cermonial olimpic, dar va fi marcată și ziua iei printr-o expoziție la muzeu, urmând ca seara să fie dedicată sărbătorii sânzienelor, ocazie cu care va avea loc o șezătoare, iar apoi se va pleca la strâns de flori, în amurg. Ziua se va încheia cu un spectacol folcoric, o noapte de muzică și poezie și o agapă frățească.

Bianca Bucă