Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Atenție la documente dacă mergeți în vacanță cu copiii

Publicat: luni, 24 Iunie 2019 , ora 15.36
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Dacă mergeți în vacanță cu copiii, peste hotare, mare atenție la documentele pe care trebuie să le prezentați la graniță.

Avertismentul  a fost lansat de Poliția de Frontieră Română. Oamenii legii spun că cetățenii români minori pot ieși din țară în baza unui document de călătorie valabil - pașaport sau carte de identitate pentru cei care au peste 14 ani, numai dacă sunt însoțiți de o persoană fizică majoră și cu acordul părinților.

În cazul în care copiii sunt însoțiți de un singur părinte, la graniță se va prezenta acordul celuilalt părinte. În situația în care minorul este însoțit de o altă persoană fizică majoră, aceasta din urmă trebuie să prezinte o declarație a ambilor părinți, a părintelui căruia minorul i-a fost încredințat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă sau a părintelui supraviețuitor, după caz.

Însoțitorii minorilor, alții decât părinții, trebuie să prezinte la controlul de frontieră și certificatul de cazier judiciar.

Anul trecut, au fost întorși de la graniță aproape 2400 de copii pentru că însoțitorii lor nu dețineau documentele necesare pentru a călători în afara țării împreună cu minorul, în condițiile legii. 

Mihai Cojocaru