Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Biletele de tratament pe Litoral, cele mai căutate

Publicat: luni, 24 Iunie 2019 , ora 16.02
Sursa foto SRR
Sursa foto SRR

Peste 340 de bilete de tratament au fost alocate pensionarilor și asiguraților sistemului public de pensii din Brașov. Dintre acestea, 40 de bilete sunt cu titlu gratuit, pentru beneficiarii de legi speciale, precum veterani de război, revoluționari, deportați politic etc.

Cele mai multe bilete de tratament din această serie sunt pentru stațiuni de pe Litoral, dar și pentru stațiuni precum Covasna, Bala, Amara sau Căciulata. Pentru că stațiunile de pe Litoral sunt cele mai căutate, este posibil ca unii dintre solicitanți să nu primească în această lună bilete. 

Biletele din această serie mai pot fi ridicate doar marți, iar dacă vor mai rămâne bilete nevândute la alte stațiuni, vor fi scoase la vânzare „la liber”.

Plecarea în stațiuni este din 2 iulie, iar seniorul care cumpără bilet va sta 16 zile. Pentru un bilet de tratament, seniorul plătește 50% din valoarea pensiei sau, dacă și lucrează – 50% din valoarea brută a venitului.

Din martie și până acum, județului Brașov i-au fost alocate aproape 950 de bilete de tratament, iar peste 870 au fost vândute. De asemenea, la Casa Județeană de Pensii Brașov au fost depuse peste 6200 de solicitări pentru un bilet de tratament, pentru tot anul. 

Adina Chirvasă