Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din toamnă, elevii de la Informatică revin acasă

Publicat: marți, 25 Iunie 2019 , ora 13.02

Lucrările de eficientizare energetică a Colegiului Național de Informatică „Grigore Moisil” se vor încheia în această vară, potrivit reprezentanților municipalității, astfel că, din toamnă, elevii vor începe cursurile în locația de pe Calea București.

Lucrările la Corpul A s-au încheiat, iar în prezent se mai lucrează doar la Corpul B.

De altfel, ieri, în ședința de plen, aleșii locali au aprobat și peste 750.000 lei pentru dotarea liceului.

Contractul pentru eficientizarea energetică a Colegiului este de peste 5 milioane lei, cu tot cu TVA, iar municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare nerambursabilă prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român.

Lucrările au început din vara lui 2018 și au întârziat față de graficul asumat initial de constructor, care ar fi trebuit să încheie la începutul acestui an.

Proiectul prevede, printre altele, izolarea termică a pereților exteriori cu vată bazaltică, peste care se aplică plăți ceramice, termo-hidroizolarea planșeului, înlocuirea ferestrelor și ușilor, repararea zidurilor interioare, montarea unui sistem de ventilație, refacerea rețelei de curent, a sistemului de iluminat, precum și reamenajarea grupurilor sanitare.

Și Școala Gimnazială nr. 4 a fost reabilitată, tot prin același program.

Adina Chirvasă